Megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből 2020 szeptember 10Általános 1080

Az NB III Közép-csoportjának 9. fordulójában a Vác FC hiába vezetett 1–0-ra a szünetben, végül 2–1-re kikapott a Körösladány vendégeként.

NB III, Közép-csoport, 9. forduló

Körösladány MSK–Vác FC 2–1 (0–1)
Körösladány, 350 néző. Vezette: Szabó L. (Márkus P., Kovács Z.)
Körösladány: Nagy B. – Rádai, Szántó, Ruzsa, Krajcsó – Zelenyánszki (Vincze D. 83.), Pusztai (Vastag 64.) – Burai, Mácsai, Kisari (Papp Zs. 68.) – Ilyés. Vezetőedző: Fodor Sándor
Vác: Halasi – Sárosi, Koval, Lukács K., Tóth B. – Magos (Ódé 69.), Zámbó, Bonivárt, Sorecz (Niedermüller 89.) – Szenes (Kakuk 75.), Szalánszki. Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Ilyés (57.), Krajcsó (80.), ill. Sorecz (44.).

Élénken kezdtük a mérkőzést, letámadtuk a hazaiakat és már a második percben helyzetbe került Bonivárt Erik, de próbálkozását Nagy Bálint védte. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, de a 15. percben majdnem a semmiből szerzett vezetést a Körösladány: Sárosi vétett el egy indítást, Kisari kilépett, de ziccerben lövés helyett a passzt választotta, Sorecz pedig menteni tudott. A 30. percben Kisari lőhetett 12 méterről kapura, de Koval bravúrral belelépett a labda útjába. A 44. percben egy gyors kontra során Szalánszki indította remekül Magost a jobbösszekötő helyén, szélsőnk egyedül kapura tört, majd a támadást mellette kísérő Sorecz Szabolcshoz passzolt, aki közelről az üres kapuba lőtt (0–1).

Fordulás után Magos jobboldali beadását Szalánszki lőtte futtából fölé, de sajnos az 57. percben egyenlítettek a Békés megyeiek: Pusztai kiugratása után Koval akarta kikísérni a labdát, de az őt hátulról követő Ilyés megelőzte őt az alapvonal előtt, megszerezte a labdát, és éles szögből Halasi kapujába lőtt (1–1). Az egyenlítés után igyekeztünk újítani, de a 60. percben egy szép akció végén Zámbó lövése elment a jobb sarok mellett. A 80. percben aztán Burai jobbról adott középre, Ilyés visszagurított labdája után pedig Krajcsó Krisztián gyakorlatilag élete gólját lőtte, balról 22 méterről, rendkívül éles szögből a hálóba bombázott (2–1). Talán Halasi Péter és védelmünk is beadást várt… A hajrában még egy lehetőségünk volt az egyenlítésre, de Sorecz Szabolcs jobbról elvégzett szabadrúgása fölé szállt.

Megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Folytatás vasárnap, 16:30-tól a BVSC-pályán a Taksony ellen.

: az egész hazai csapat, ill. Lukács K., Magos.                                                                                  

Fodor Sándor: – Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. A vendégek fölívelt labdákkal próbálták átjátszani a középpályát. A félidő végén a kimaradt két nagy helyzetünk után a vendégek szereztek vezetést. Szünet után jó volt a labdaszerzésünk, amiből építkezni tudtunk, és óriási csatában megfordítottuk a mérkőzést, amiért minden játékosunkat dicséret illeti.

Burzi Attila: – Megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Úgy nagyon nehéz pontot, vagy pontokat szerezni, hogy az ellenfeleknek hetek óta egy-két helyzete van, de azokból rendre betalálnak.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK