Újabb súlyos vereség 2021 szeptember 27Általános 1104

Az NB III Közép-csoportjának 9. fordulójában a Vác FC 4–0-ra kikapott otthon a Szekszárdtól.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 9. FORDULÓ

Vác FC–Szekszárdi UFC 0–4 (0–3)
Vác, 200 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs (Ancsin Zoltán, Varga Levente).
Vác: Halasi – Purzsa, Kasza B., Stefán, Csaba (Vén B., 74. perc) – Fazakas (Torda, 63. perc), Zámbó –Nagy Z., Tóth M., Sorecz (Földi M., a szünetben) – Mertse (Balázs, 84. perc). Szakmai igazgató: Csank János
Szekszárd: Pomozi (Matesz (84. perc) – Tratnyek (Rácz F., 84. perc), Rácz Á., Arena, Füredi – Aszalós, Lékó – Kiss B. (Horog, 64. perc), Budai, Szeles (Béla, 64. perc) – Wirth (Juhász, 74. perc). Vezetőedző: Turi Zsolt
Gólszerző: Rácz Á. (6. perc), Wirth (35. perc), Arena (40. perc), Rácz Á. (88. perc – 11-esből).
Sárga lap: Mertse (26. perc), Fazakas (54. perc), Zámbó (87. perc), illetve Füredi (77. perc), Béla (91. perc).

A Rákosmente ellen szerdán az utolsó pillanatban megfordított és megnyert találkozó után most is abban reménykedhettek a szurkolók, hogy győzelmet láthatnak hazai pályán a Szekszárd ellen.

A kellemes időben azonban már az 6. percben vendéggólt láthattak a nézők. Kiss Bence végzett el szabadrúgást huszonegy méterről, a tizenhatos jobb sarkánál. Lövése levágódott a sorfalról, a kapu előtt üresen álló Rácz Áron reagált a leggyorsabban és hét méterről a kapu bal felébe helyezett (0–1). A hidegzuhany után kis időnek el kellett telnie, mire összekaptuk magunkat és támadni kezdtünk az egyenlítésért. A 13. percben Mertse Ábel jött keresztbe balról, a tizenhatoson belül két védő is akadályozta, de csatárunk ahelyett, hogy elesett volna és tizenegyest kap, inkább bukdácsolva tovább ment és végül odalett a lehetőség. A 14. percben ismét vendéghelyzet következett, Szeles Patrik kapott egy visszafejelt labdát és tizenegy méteres lövésénél Halasi Péternek kellett óriási bravúrt bemutatnia. A 26. percben Sorecz Szabolcs baloldali szögletét fejelte tíz méterről Kasza Balázs alig a felső léc fölé. A 32. percben Tóth Milán lövése egy védő lábát is érintve alig ment el a bal kapufa mellett. A 35. percben aztán jött az újabb szekszárdi gól. Kiss Bence ment el a jobb oldalon, visszaadott labdájára Wirth Dániel érkezett jól középen és tíz méterről egyből a jobb alsó sarokba helyezett (0–2). A 37. percben újabb nagy lehetőséget hagytunk ki. Sorecz bal oldali szögletét Tóth Milán fejelte tíz méterről a keresztlécre. A 40. percben aztán jött a vendégek újabb találata. Jobboldali szöglet után egy megpattanó labdát Halasi Péter bravúrral védett, a kipattanóra azonban megint a vendégek reagáltak gyorsabban, Arena Ármin az ötösről a jobb sarokba helyezett (0–3).

A szünetben Soreczet Földi Máté váltotta és egy kis felállásbeli cserével próbált új fazont adni a játéknak Csank János. Sokáig csak mentünk előre, de eredmény nélkül. A 78. percben Stefán Tivadar eresztett meg egy nagy löketet tizenhat méterről, Pomozi Zoltán azonban ujjheggyel a léc fölé tolta a labdát. A 87. percben aztán a teljesen kinyíló védelmünk mellett megkaptuk a kegyelemdöfést. Budai Dániel a felezővonal környékéről indulva balról iramodott meg, Zámbó Dániel már csak a tizenhatoson belül érte utol, ahol szabálytalanul próbálta meg szerelni, így következett a büntetőrúgás. A tizenegyes pontra leállított labdának Rácz Áron futott neki és a jobbra vetődő Halasi mellett félmagasan a kapu közepébe bombázott (0–4). Egy percre rá kaphattunk volna még egyet, de a nagyszerűen kilépő Horog Ádám a bal kapufát találta telibe.

A (már nem először) korán kapott gól után kissé esztelenül próbáltunk meg szépíteni, ennek következtében a szellőssé váló védelmünk megingásait kihasználva megérdemelten nyert a Szekszárd. Folytatás vasárnap 15:00-tól a Hódmezővásárhely otthonában.

Csank János:Sajnos négy játékos hiányzott, Lukács Kelemen és Tóth Dominik eltiltás miatt, Tölgyes Ádám belázasodott, míg Balga Balázst a szerződésében lévő kitétel alapján el kellett engednünk. Így eléggé beszűkült a variációs lehetőség. Megint a mérkőzés elején kaptunk gólt, sokkal gyorsabban reagáltak a szekszárdi játékosok. Ezután a fiatalos hév elvitte a játékosokat, egyből egyenlíteni akartak. Hiába mondtam nekik, hogy nyugodjanak le, járassák a labdát, csak vagdosták előre. Az erőnléttel már nincs gondunk, ezt a szerdai meccs is igazolta, de taktikai téren, gondolkodásban még sokat kell javulnunk.
Turi Zsolt: – Először is le a kalappal a csapat előtt, felálltak a hazai pályán elszenvedett pofonból. Ez is mutatja a csapat erejét, hogy egy kudarc után nem zuhanunk össze, hanem ebből győztesen tudunk kijönni a következő mérkőzésen. Megérdemelt volt a 3 pont, motiváltan és kreatívan játszottunk, illetve sokkal kevesebb olyan hibát vétettünk, amiből az ellenfél veszélyt tudott teremteni. Végre a támadásoknál is megvolt az a fajta kreativitás, ami egy mérkőzés magabiztos megnyeréséhez szükséges. Egyetlen dolog volt, amit negatívumként tudok kiemelni, mégpedig azt, hogy a második félidőben még így is több 100%-os ziccert puskáztunk el.

(F. Gy.)

 

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK